İSTANBUL / FATİH - Melek Hatun İlkokulu

Nis

Okulumuz 1C sınıfı Fatih Belediyesi Atık Merkezine ziyarette bulundular. öğretmenleri SEvim TOPAL ile yaptıkları gezide hem öğrendiler hem de el becerilerini geliştirici etkinlikler yaptılar. Atıkların geri dönüşümünün nasıl olduğunu ve önemini fark ettiler. Emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Theraplay bağlanma, öz güven, başkalarına güven ve neşeli bağlılığı yapılandırma ve geliştirmeye yönelik bir çocuk ve aile terapisidir. Okulumuz rehber Öğretmeni Hülya Kaymak tarafından yapılan çalışma ile öğrenci ve velilerimiz hem keyifli vakit geçirdiler hem de aralarındaki bağ kuvvetlendi. katılan velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul öğrenci meclisimiz kendi sınıflarında Tarihi eserlerimizin tanıtımını gerçekleştirdiler. Tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Rehberlik Servisi Koordinatörlüğünde yapılan farkındalık çalışması ile kromozom sekillerine benzetilrn Corap figurlerinin tum sinif ogrencileri tarafından boyaması saglandi.

Mrt

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi olan "Veli Akademileri" kapsamında okulumuz velilerine Klinik Psikolog Betül Bozkurt Altın tarafından  "Çocuklarda Sınır Koyma Ve Seçenek Sunma" konulu seminer  verilmişrtir. Okulumuz rehberlik servisine  ve uzmanımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

2/C sınıfımız  gezerek öğrenelim diyerek kütüphane ziyaretleri düzenlediler. Hem etkinliklerle dolu bir gün geçirdiler hem de öğrencdiler. Gezimizde emeği geçen öğretmenimiz Gülnur DURAK 'a teşekkür ederiz.

Mrt

Balkan Savaşları'nda alınan yenilgilerden sonra umutsuzluğa kapılan Türk milletinin umutlarını yeniden yeşertir. Bu yönüyle tarihte 18 Mart Türklerin batıya olan ilerleyişinin ve gücünün yeniden başladığı gün olarak bilinen 18 Mart'ı okulumuzda muazzam bir törenle kutladık. Törende emeği geçen Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu yüce ruhu yaşattıkları için sonsuz teşekkürler.

Mrt

İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması bugün 30 öğrencinin katilimi ile gerceklesti.

Nurseli AYDOĞMUŞ, Sevim TOPAL ve Sultan BAŞARAN in koordinatörlüğünde yapılan yarışmamızda;

1. Sınıfların 1. Si

1-B sınıfından Melisa DEMİR

2. 3. ve 4. Sınıfların 1. Si

4-C sınıfından Zeynep TEKİN olmuştur.

Gayretleri ve cesaretlerinden dolayı tüm ogrencilerimize teşekkür eder ,  birinci secilen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır. okulumuzda İStiklal Marşı Kabulu günü çoşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmenlerimiz Sevim Topal ve Nurseli Aydoğmuş'a ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Hoş geldin ya Şehri Ramazan. Hoş geldin 11 ayın Sultanı. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Esma Safran Şahin in hazırladığı panomuz ile ramazanı maneviyatına yakışır şekilde karşılıyoruz. Emeklerinize sağlik.

Mrt

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle tatbikat gerçekleştirildi.